A fogorvos válaszol

Fogpotlás hiddal

A. Éva

Kedves Hölgyem/Uram!

4hónapja lett kihuzva a jobb felső 6-os fogam.Fogpotlást szeretnék és miután utánaérdeklődtem a hidat javasolták megoldásnak.Az előtte lévők egészségesek,a mögöttelévő viszont tömött.Ilyenkor hány fogat kell lecsiszolni,és tömöttet is csiszolnak vagy csak egészséges et?Köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben viszonylag ép fogakat kellene lecsiszolni, én első körben konzultálnék az implantáció lehetőségéről is, hiszen így meg lehetne óvni a környező fogakat.

Amennyiben a hídpótlást választja, úgy ideális esetben a hiány előtti és mögötti fogakat kell lecsiszolni, ezek fogják majd tartani a hiányzó fog helyére kerülő tagot.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk