A fogorvos válaszol

Fogpotlás utáni érzékenység.

Tisztelt Doktor!
3 éve készítettek felső fogpotlàsom 8 tagú ill. 4 tagú fémkerámia porcellán hídjaimat. Az akkori fogorvosom sajnos elhunyt.
Kénytelen voltam máshoz menni. Most az alsó fogpotlásom is elkészült szintén ezzel a módszerrel 3×4 tagú hidakkal február közepén.
Az első 4 tagú hidam (4metsző sajat fogaim mind van alatta, csiszolást kaptak) viszont levegővételnél, beszéd során nagyon érzékenyek. Visszamentem kaptam ecsetelőt. Sajnos egyre többször érzek fémes ízt a számban az első 4-es híd zárásánál.
Új időpontom ápr 11.
Kérdésem az lenne h mi okozhatja ezt?
Két fogpotlás… nem egyanyagból készült volna?
Fémérzékenség? Túl magas lenne a híd?
Köszönöm válaszát.
ALEXANDRA

Válasz

Kedves Alexandra!

A pontos válaszhoz mindenképpen egy alapos szájvizsgálat, és rtg-felvételek készítése szükséges.

A fogak csiszolását követően azok lehetnek pár hétig érzékenyek, de emellett fontos ellenőrizni, hogy a pótlás jól zár-e.

A túl magas pótlás a fogak rágáskor, később önmagában is jelentkező fájdalmát eredményezné, illetve a pótlást egyértelműen kényelmetlennek tartaná.

A fémes íz kérdésköréhez több információra lenne szükség.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk