A fogorvos válaszol

Fogpótlás utáni fájdalom

.

Tisztelt Fogorvos!
2019 decemberében a felső metszőfogaimra cirkónium hìd, az alsó örlőkre pedig hagyományos fém alapú híd került. Néhány hét elteltével a kezelés utáni fájdalom teljesen elmúlt, viszont harapás-rágás alkalmával érzékenyek. (Ideiglenesen vannak feltéve, gyökérkezelés nem történt) Lehetséges, hogy az ideiglenes ragasztó rugalmass állaga miatt van esetleg fájdalom kizárólag étkezéskor? Válaszát köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Igen, elképzelhető, hiszen az ideiglenes ragasztó egy idő után „kioldódik” a pótlás alól, és ráharapáskor okozhat panaszokat. 

Másik veszélye lehet ennek, hogy a pótlás mozogni kezd. Ennek következtében esetleg lepattanhat a leplezésből is akár.

Kérem keresse fel kezelőorvosát.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk