A fogorvos válaszol

fogselyem

D. Szabó

Kedves Dr!

bevallom újdonság számomra a fogselyem használata, de ahogy észrevettem nem is nekem találták ki. A fogaim a bölcsességfog miatt torlódtak, szóval röviden nem úgy néznek ki a fogaim, ahogy a media bemutat egy fogsort. Ezért nem is tudom használni a selymet bármennyire is ügyesen mutatják be helyesen a szabályos fogsoroknal.
Úgy vettem éyzre aki genetikailag rossz fogakkal van megáldva az egy lassú halállal ér fel, mert csinálhat bármit nem fér annyira szabályosan a fogaihoz ahogy azt a reklámokba bemutatják.
Azt szeretném kérdezni ebben az esetben mit javasol?Esetleg szájzuhany alkalmasabb ügyetlen fogak helyes tisztításához?

Válasz

Kedves Kérdező!

Én inkább egy dentálhigiénikus felkeresését javasolnám, aki megtanítja helyesen használni a fogselymet.

Én részemről a szájzuhany használatát ilyen esetekben tiltom, mert nagyobb kárt tud vele okozni, mint amennyi haszna lehet, illetve a szájzuhany nem szedi le a lepedéket a fogak felszínéről, csak a nagyobb darab ételmaradékokat lehet vele eltűntetni.

Torlódott fogaknál kiemelten fontos a fogközök megtisztítása, így kerülhető el a szuvasodás. Ha valaki tökéletesen szájhigiénét tart fenn, úgy gyakorlatilag nem lesz új szuvasodása. Annak kialakulása baktériumokhoz, szájhigiénéhez kötött dolog, nem pedig genetikához. (Egy-két elváltozástól eltekintve).

Egy képzett dentalhigiénikus kolléga meg fogja tudni tanítani Önt a helyes fogselyem használatra.

Időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk