A fogorvos válaszol

Fogsor zárási probléma fogpótlás után

V. Ágnes

Szeretném megkérdezni, hogy kb. 2 hónapja csináltattam alulra 4-5-6 egy hármas fogpótlást, előtte egy héttel a felső bölcsességfogam is húzva lett. A fogpótlás harapáspróbája szerint jól van kivitelezve, viszont azóta folyamatos fájdalmaim vannak a fogsorom összezárásakor, és nagyon érzékenyek a fogaim, mintha hátrafelé lejtene, és galvanizált érzés. Az állkapcsom nem találja a megfelelő pihenési poziciót. Mi lehet a megoldás ebben az esetben, állkapocstorna megoldást jelenthet, hogy az izület alkalmazkodjon?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Javaslom keresse fel kezelőorvosát, valószínűleg szükséges lenne a pótlás rágófelszínét korrigálni annak megfelelően, ahogy az állkapocs mozog. Az ízülete nem fog alkalmazkodni, legfeljebb túlterhelődik, ami további panaszokkal, fájdalommal fog járni. 

Üdvözlettel 

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk