A fogorvos válaszol

Fogszabályozás

.

1. Fogszabályozóval meg tudják e csinálni a szkoliózis teljes röntgent,nyaki részt is? Mert ahhoz mindig minden fémet le szoktak vetetni, még a fülbevalót is.

2. Ismerősöm gyermekkoban sikeres gyermekkori fogszabályozásban részesült, most mégis olyan a fogsora és a harapása, amilyennek nem kellene lennie, mert a bölcsességfogai sorra kijöttek, és mindent „tönkretettek” lévén nem fértek be. LEhet e ezt előre gyanítani gyermek esetében, anatómiai viszonyokat is figyelembe vesznek-e, van-e olyan, hogy kicsi állkapocscsontok miatt várhatóan úgysem fog beférni a fogsora?
Ez ellen mit lehet tenni, kell-e tenni, különösen ha nem áll szándékunkban az összes bölcsességfogat sorra kihúzatni majd a gyereknél?
Lehet-e, hogy ilyenkor a gyermekkori fogszabályozás az anatómiailag adott és fixált „be nem férhetőség” miatt értelmetlen pénzkidobás csupán, és meg kellene várni a felnőttkort a bölcsességfogakkal?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel,

Válasz

Kedves Kérdező!

Kérdéseire sajnos csak személyes konzultáció keretében van lehetőség választ adni.

Keresse kollégáimat bizalommal!

Üdvözlettel:

dr. Kovács kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk