A fogorvos válaszol

Fogszabályozás

.

Tisztelt Válaszadó!

Ha nikkelérzékeny vagyok, akkor fogszabályozásnál (porcelán) alkalmazható-e a NITI ív, vagy nem feltétlen váltana ki allergiás reakciót annak használata vagy inkább minden esetben kerülendö? Kioldódhat-e belöle a nikkel használat alatt? Milyen esetleges alternatívák vannak, ha nem használható esetlegesen?
Köszönöm szépen a választ.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A NITI ív, az egy nikkel-titán ötvözet. A hangsúly a „titán-ötvözet”-en van. Nem tud „kioldódni” belőle a nikkel szájhőmérsékleten. Az emberek nagy részének van nikkel-allergiája, de még nem találkoztam (szakirodalomban sem) allergiás reakcióval a fogszabályozó ívekre. 

Üdvözlettel:

Dr. Ficzere Ildikó

fogszabályozó szakorvos

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk