A fogorvos válaszol

Fogszabályozás

D. Márta

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

15 éves fiam fogszabályozásával kapcsolatban kérném a segítségüket!
6-7 mm-es szűkület van az alsó fogívnél és 8-9 mm-es szűkület a felső fogívnél. Ilyen esetben szájpadrepesztés és foghúzás nélküli kezelés esetén csak az önligírozó készülékek jöhetnek szóba, vagy esetleg hagyományos készülék is? Önök alkalmaznak-e fém önligírozó készüléket?

Köszönettel,
D.M.

Válasz

Kedves Dóczi Márta!

Előző levelével együtt szeretném kérdését megválaszolni. Sajnos az Ön által írt eltéréseket maga a Damon rendszer sem tudná kompenzálni. Az állcsont tágítás ill. foghúzás sok esetben szükséges  a nagy eltérések megoldásában. Némely esetben fogszabályozáskor alkalmazott mini csavarokkal lehet befolyásolni a fogak helyzetét (elkerülve a foghúzást), természetesen rögzített fogszabályozó készülék mellett.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem foglaljon időpontot fogszabályozó szakorvosainknál egy állapotfelmérésre.

Köszönettel:
Dr. Opyakin Viktor

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk