A fogorvos válaszol

Fogszabályozás

S. Barbara

Tisztelt Fogászat!
Fogszabályzót szeretnék és az orvosom elküldött röntgenre. A metsző fogaim befele,a szemfogaim kifele nőttek és a felvétel azt mutatja az alsó állcsontom bentebb van,mint a felső. Az alap terve az volt az orvosomnak,hogy fentről kihúz két fogat,a szemfogakat bentebb hozzuk a metsző fogakat pedig kintebb hozzuk,azt is mondta,hogy vékony az állcsontom és lehet,hogy szükség lesz egy csontvastagító műtétre.Ezt szeretném elkerülni.Azt olvastam van lehetőség más megoldással rendbe tenni a fogaimat.Az állam néha szokott kattanni egyet egyet de nem fáj,nap közben nincs vele gond.Pár éve minden reggel kattogott,éjszaka valószínűleg össze szorítom a fogaimat.Az volna a kérdésem honnan lehet tudni,hogy a problémám megoldható műtét nélkül vagy csak műtéttel hozható kintebb az állcsontom?Nagyon sokára kaptam időpontot hozzá és addig csak őrlődök,hogy mi lesz…
Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is!
-Barbara-

Válasz

Kedves Barbara!

Kérdését kizárólag személyes konzultáció keretén belül lehetséges megválaszolni, mikor is fogszabályozó specialistáink megtekintik harapási formáját, illetve a már elkészült röntgeneket. 

Annyira komplex egy ilyen eset megoldása, hogy pusztán leírása alapján lehetetlen megállapítani, Önnek mire lesz/lenne szüksége.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk