A fogorvos válaszol

Fogszabályozás előtt vagy után ajánlott a fogpótlás?

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Fiatal korom ellenére a fogaim sajnos elég rossz állapotban vannak, a fogsorom bal felső oldalán az 6os és 7es fogam is hiányzik. Itt tehát a bölcsességfogam zárja a sort, ami viszont egészben, szépen kijött. Kérdésem az lenne, hogy a felső fogsor szabályozása (első fogak torlódása miatt) ez esetben is lehetséges-e pótlás nélkül, hátul csak a b.fogra támaszkodva, mivel sajnos pótlásra és szabályzásra együtt nincs elég pénzem egyelőre. Várhat a pótlás a kezelés végéig? Segítségét előre is köszönöm!

Válasz

Általánosságban elmondható, hogy ha a felső fogsor szabályozásra kerül, akkor az alsó fogsort is szabályozni kell annak érdekében, hogy ideális harapási formát lehessen kialakítani.
A két nagyőrlő hiányát biztosan nem lehet korrigálni csak fogszabályozással, mindenképpen szükség lesz pótlás készítésére is. De ennek elkészítése csak a fogszabályozás befejezte után lehetséges.
Ugyanakkor ahhoz, hogy az Ön esetére átfogó kezelési tervet lehessen felállítani, ahhoz kérem, hogy keresse fel fogszabályozó szakorvosunkat!

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk