A fogorvos válaszol

Fogszabályozás előtt vagy után ajánlott a fogpótlás?

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Fiatal korom ellenére a fogaim sajnos elég rossz állapotban vannak, a fogsorom bal felső oldalán az 6os és 7es fogam is hiányzik. Itt tehát a bölcsességfogam zárja a sort, ami viszont egészben, szépen kijött. Kérdésem az lenne, hogy a felső fogsor szabályozása (első fogak torlódása miatt) ez esetben is lehetséges-e pótlás nélkül, hátul csak a b.fogra támaszkodva, mivel sajnos pótlásra és szabályzásra együtt nincs elég pénzem egyelőre. Várhat a pótlás a kezelés végéig? Segítségét előre is köszönöm!

Válasz

Általánosságban elmondható, hogy ha a felső fogsor szabályozásra kerül, akkor az alsó fogsort is szabályozni kell annak érdekében, hogy ideális harapási formát lehessen kialakítani.
A két nagyőrlő hiányát biztosan nem lehet korrigálni csak fogszabályozással, mindenképpen szükség lesz pótlás készítésére is. De ennek elkészítése csak a fogszabályozás befejezte után lehetséges.
Ugyanakkor ahhoz, hogy az Ön esetére átfogó kezelési tervet lehessen felállítani, ahhoz kérem, hogy keresse fel fogszabályozó szakorvosunkat!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk