A fogorvos válaszol

Fogszabályozás foghiány esetén

.

Tisztelt Doktornő/ Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy foghiány esetén megoldható-e fogszabályozó felhelyezése? A helyzetem a következő: 22 éves vagyok, gyökérkezelt volt a jobb és bal felső 5-ös fogam, amik az idő múlásával sajnos szétroppantak, így ki kellett húzni őket. Implantátummal szerettem volna orvosolni a helyzetet, de röntgenfelvétel készítése után több fogorvos véleménye is egyezett, hogy nincs elég csontállományom az implantátumcsavar behelyezéséhez. Csontpótlást említették még, de nem igazán ajánlották a kezelés hosszadalmassága és a korom miatt. Így merült fel bennem a kérdés, hogy lehetséges-e fogszabályozó felhelyezése a foghiány megszüntetésére?

Köszönöm előre is a választ!

Tisztelette: Sz. Fruzsina

Válasz

Kedves Fruzsina!

Személyre szabott kezelési lehetőségekről akkor tudunk tájékoztatást adni, ha röntgen, esetleg CT felvételekkel együtt konzultáción vesz részt. Potenciálisan kivitelezhető sok esetben a fogszabályozás, azonban hogy ez az Ön esetében is megvalósítható-e, azt nem lehet ezen a fórumon keresztül megmondani. Javaslom, jelentkezzen be fogszabályozás konzultációra, ha lehetséges, korábbi felvételeit hozza magával!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk