A fogorvos válaszol

Fogszabályozás foghiány esetén

.

Tisztelt Doktornő/ Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy foghiány esetén megoldható-e fogszabályozó felhelyezése? A helyzetem a következő: 22 éves vagyok, gyökérkezelt volt a jobb és bal felső 5-ös fogam, amik az idő múlásával sajnos szétroppantak, így ki kellett húzni őket. Implantátummal szerettem volna orvosolni a helyzetet, de röntgenfelvétel készítése után több fogorvos véleménye is egyezett, hogy nincs elég csontállományom az implantátumcsavar behelyezéséhez. Csontpótlást említették még, de nem igazán ajánlották a kezelés hosszadalmassága és a korom miatt. Így merült fel bennem a kérdés, hogy lehetséges-e fogszabályozó felhelyezése a foghiány megszüntetésére?

Köszönöm előre is a választ!

Tisztelette: Sz. Fruzsina

Válasz

Kedves Fruzsina!

Személyre szabott kezelési lehetőségekről akkor tudunk tájékoztatást adni, ha röntgen, esetleg CT felvételekkel együtt konzultáción vesz részt. Potenciálisan kivitelezhető sok esetben a fogszabályozás, azonban hogy ez az Ön esetében is megvalósítható-e, azt nem lehet ezen a fórumon keresztül megmondani. Javaslom, jelentkezzen be fogszabályozás konzultációra, ha lehetséges, korábbi felvételeit hozza magával!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk