A fogorvos válaszol

Fogszabályzó híd esetén

V. Edina

Üdvözlöm!

2 évvel ezelőtt a két felső 5ös fogam el lett távolítva és 3 tagú hidakkal lett pótolva. Most a bal alsó 6os fogam sajnos rendellenes gyökér és gyulladás miatt el lesz távolítva. Implantációra esett a választásom most, viszont felmerült bennem a fogszabályozás, mert torlódtak a fogaim a bölcsességfogak kinövésénél, amik már teljesen eltávolításra kerültek. Kérdésem az, hogy lehetne-e a fogszabályozást kivitelezni a hidak eltávolítása után koronák felhelyezésével a 4es és 6os felső fogakra; hogy az 5ösök helye eltűnjön a fogszabályozással és alul a hatos helyére behúzni a 7est, a 7es helyére kerülne később implantátum? Elég bonyolultnak hangzik, de megoldható?
Köszönettel,
Edina

Válasz

Kedves Edina!

Kérdésére válaszolni, annak jellege miatt csak egy személyes konzultáció alkalmával tudunk.

Egy szakorvos kollégának látnia kell, hogy milyen a harapási formája, a fogak jelenlegi érintkezése, illetve a fogszabályozó kezelés megkezdése előtt speciális röntgen felvételeket is szoktak készíteni. Ezek segítségével dönthető el a kezelés pontos menete.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk