A fogorvos válaszol

Fogszilánk

S. Szabina

Üdvözlöm!
Egy hete és egy napja kihúzták az egyik alsó fogam. Sajnos maga a húzás sem volt egyszerű, ugyanis több darabban sikerült a fogat eltávolítani, az egyik gyökéren pedig egy góc volt. A húzás után egy héttel vissza mentem az orvosomhoz, ugyanis az arcom picit fel volt duzzadva, és a húzás helye is fájdogált. Szerencsére nem kellett a sebet ki tisztítani, azt mondták, hogy szépen gyógyul, nem gennyes, nincs begyulladva. Valószínű azért fáj, mert eléggé nehézkes volt a foghúzás, és a fogam egy részét csak darabkákban tudták kiszedni.
A mai nap folyamán éreztem, hogy az ínyemben a seb szélén egy szúrós darabka kilóg, viszont addig piszkáltam, míg sajnos sikerült a „lyukba” esnie, most viszont már nem látom sehol, és nyilván nem is merek hozzá nyúlni sem. A kérdésem az lenne, hogy van rá esély, hogy a lyukból is magától kilökődjön, vagy vissza kellene menjek ismét?
Köszönöm előre is a válaszát

Válasz

Kedves Kérdező!

Hasonló esetekben célszerű lehet egy kis röntgen felvételt készíteni a húzás helyéről.

Elmondása alapján lehetséges, hogy egy kisebb darab fog, vagy csontszilánk lökődött ki. Általában ezt a szervezet szépen megoldja, és hosszabb távon nem fog gondot jelenti, maximum elhúzódóbb gyógyulásra lehet számítani. 

Amennyiben a húzás helyén nagyobb darab gyökér részlet maradt, ami hosszabb távon okozhat gondot a későbbiekben. Pl.: nehezítheti az implantálást a területre, vagy gócként is szerepelhet.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk