A fogorvos válaszol

fogszín

Tisztelt Doktornő!Olvastam a neten, hogy a hagyományos VITA fogszínkulcson A, B, C, D fogszínskála van, és hogy a B1, A1 az extra light, az A2, B2, C1, D2 pedig light. Mivel teljes alsó és felső fémkerámia porcelán körhidat tervezek, mindenképpen fehéret (de nem vakítót) szeretnék. Szeretném megkérdezni, hogy a neten látott fogszínskálán az A, B, C, D milyen színt illetve színárnyalatot takar, és azon belül az extra light illetve a light között milyen mértékű a különbség. Illetve mi a különbség az extra light A1 és B1 között, illetve a light C1 és D1 között. Van egy ismerősöm, aki hozzám hasonló korú, szintén szőke, kék szemű hölgy és neki állítása szerint A1-es a fémkerámia porcelán fog koronája, de nekem nem tűnik olyan szép fehérnek, holott az már az extra. (De lehet, hogy nem jól tudja!) Érdekelne a véleménye, hogy Ön szerint melyik a szép természetes, nem vakítóan fehér fogszínárnyalat. Semmiképpen sem szeretnék sárgásat. Tudom, hogy a rendelőben Önök majd megnézik, de előtte alaposan szeretnék tájékozódni. Válaszát előre is köszönöm! Gyöngy

Válasz

A fogszín meghatározása mindig egyéni elbírálást igényel. Leírása alapján mi az A2-t javasolnánk, mert ennek természetes hatása van amellett, hogy világos szín. Amennyiben ön mégis világosabbat szeretne és az arc harmóniáját nem zavarja a fehérebb fog, mermészetesen A1 vagy B1 színt is készíttethetünk.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk