A fogorvos válaszol

Fogszuvasodás

K. Emese

Tisztelt Uniklinik,

Januárban voltam fogászaton, ahol panoráma röntgent készítettek a fogaimról, kértem a kezelőorvost, hogyha van olyan fogam, ahol tömes szükséges akkor azt végezze el. Felső fogsoron, kettő fog között fekete folt látható, és az egyik fog iny melletti részén egy apró pont. Elvégezte a dental higiéniás kezelést, de szerinte nem lyukas a fog, mert hideg-melegre nem érzékeny. Mostanában érzek apró, szúró jellegű fájdalmat azon a részen, és kis fájdalmat, ha elektromos fogkefével mosom, igy váltottam sima fogkefére, ekkor a fájdalom nem jelentkezik.

Tudnak valamit javasolni, hogy mi lehet a probléma?

Köszönöm

Válasz

Tiszltelt Kérdező!

Személyes szájvizsgálat és kiegészítő carieskereső RVG felvétel szükséges 2 fog közötti fogszuvasodás detektálására. Lehetséges, hogy az elektromos fogkefe túl erős a fognyaknál. Maradjon a sima fogkefénél. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk