A fogorvos válaszol

Fogszuvasodás kezelésére alkalmas Elmex gél 25g

V. Zozo

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
Ajánlja ezt a fogkrémet, melyet hetente egyszer kell a fogzománcra felvinni?
Elmex gél 25g
Az aminfluoridot tartalmazó Elmex gél a fogzománc fluoridtartalmának növelésére és a fogszuvasodás megelőzésére szolgáló gyógyszer.
Intenzív fogászati gél a fogszuvasodás megelőzésére, kezdődő szuvas felületek kezelésére. Intenzív fluoridos védelmet biztosít, elősegíti a fogzománc elveszett ásványianyag-tartalmának visszaépítését, erősíti a fogzománcot. Az elmex® fogászati gél fluoridréteggel vonja be a fogzománcot, amely mineralizálja és erősíti a fogakat.
Köszönöm szépen.
Válaszát várom.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Elmex gél használata javasolt olyan esetekben, amikor sok szuvas, vagy már kezelt fog van a szájban. Haszálatánál figyelni kell arra, hogy mivel ez nem egy fogkrém, ezzel kiegészítjük a száj ápolását. Hetente egyszer, este külön, száraz fogkefével kell bedörzsölni vele a fogakat, a kezelés végén pedig öblíteni nem szabad, csak kiköpni a felesleget. Ezt követően aznap este enni, inni már nem szabad. Így maradhat a hatóanyag megfelelően a fogak külső felszínén. Ezzel hatékonyan lehet elősegíteni a fogszuvasodás megelőzését. A már üregképződéssel járó szuvasodás esetén foganyaghiányt ezzel visszapótolni nem lehet. A kezdeti stádiumban, amikor csak egy krétafehér folt látszik a fogon, segítheti a gél az ásványi anyagok visszaépülését. Emellett is szükséges azonban rendszeres fogorvosi ellenőrzés!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk