A fogorvos válaszol

Fogszuvasodás

K. Réka

Tisztelt Doktornő/ Úr!

Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy az alsó bal illetve jobb második őrlőfogam elkezdett még régebben szuvasodni és sajnos addig fajult míg mind a kettőt be kellett tömni. Idővel sajnos mind a kettő tömés ki is esett. 🙁 Mind a kettő esetben addig romlott mind a kettő fogam állapota, hogy már körülbelül ínyig hatolt a szuvasodás, így a két fogamnak már csak töredéke van meg. Nagyon megijedtem, hogy mi okozhatja ezt a problémát. Hozzáteszem ezen két fogamon kívül mindegyik teljesen egészséges. Azt szeretném ezzel a problémával kapcsolatban kérdezni, hogy úgy olvastam hogy erre már nem érdemes koronát helyezni, akkor mi lehet rá a megoldás ? A fog gyökere még meg van.

Előre is köszönöm a segítségüket!

Válasz

Kedves Kérdező!

Kérdésére válaszolni kizárólag egy szájvizsgálat, illetve röntgenek készítése után lehetséges.

Azt, hogy egy foggal kapcsolatban milyen lehetőségek merülnek fel, mindig a maradék foganyag határozza meg, ehhez viszont a fentiek szükségesek.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk