A fogorvos válaszol

Fogtechnikus

.

Jó napot!

Az lenne a kérdésem, hogy az legális, ha falun egy fogtechnikus kivehető protézist, fogpótlásokat, koronákat és fogszabályzást végez FOGORVOS nélkül otthon. Mikor számon kértem, azt mondta a felesége, hogy legális, mert a mintát fogorvos veszi. Mikor megkérdeztem, ki, akkor elzavartak. Az Úr veszi a mintát ugyanúgy, nem állnak kapcsolatban fogorvossal… Meg ilyenkor a csiszolást stb. ki csinálja… Neten több ilyen hirdetést találtam, ezért elbizonytalanodtam. Az Úrnak nincs orvosi végzettsége, nem az orvosi kamara tagja. A fogszabályzást átlátszó sínekkel csinálja, amihez csak mintát kell vennie kb. Nem dolgozik egy fogorvosnak sem. Én úgy tudtam, fogszabályozást csak fogszabályozó szakorvos végezhet, melyhez a fogorvosnak szakvizsgát kell tennie. Meg azt gondolom tudjuk, hogy ezeket minden fogorvosnak fogtechnikus készíti el, de szerintem ez nem legális így… Kihez lehetne fordulni, nem szeretném, ha feljelentene rágalmazásért. A falun dokinak hívják, mert azt hazudta fogorvos, meg mit számít, ha „segíteni akar”…

Válaszukat nagyon szépen köszönöm, tudom, hogy nem az Önök cége, de nem tudtam, kihez forduljak.

Válasz

Kedves Kérdező!

Az orvosi gyakorlatra való jogosultság színlelése és orvosi tevékenység gyakorlása jogosultság nélkül bűncselekmény, amit jelenteni kell. Jelentheti az ÁNTSZ-nél, valamint a  Rendőrségnek (Telefontanú) és a MOK helyi szervezetének is.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk