A fogorvos válaszol

Fogtömés

B. Annamária

Jó napot!
A kérdésem az lenne,hogy van egy fogam amit mar regen betomtek es harapasra erzekeny lett sot fajt mar egy par honapja,most egy hete ujratomtek es meg minisg nagyon faj de csak ha raharapok,ez normalis? El fog mulni ? Vagy mit tehetnek?
Valaszukat elore is koszonom!

Válasz

Kedves Kérdező!

Két oka lehet annak, ha egy fog ráharapásra érzékeny.

Amennyiben a fájdalom közvetlenül a tömés után jelentkezik, úgy elképzelhető, a tömés magas lett picit, és a fog záráskor előbb érintkezik szemközti társával, mint a többi, így a túlterhelés következtében fájdalom jelentkezik.

A másik lehetőség, hogy a tömés mély, és ez váltja ki a fájdalmat. Ennek két kimenetele lehet. Az egyik, hogy a fog „túléli” ezt és a panaszok enyhülnek. A másik lehetőség, hogy a fog elhal, vagy már el van halva. 

Figyelni kell ezt a fogat, és amennyiben panaszai nem szűnnek, valószínűleg gyökérkezelés lesz a vége. A ráharapási érzékenység az esetek döntő többségében sajnos elhalt fogra utal.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk