A fogorvos válaszol

Fogtömés

B. Eszter

Tisztelt orvosok!

Január elején kaptam egy fogtömést. Azóta minden egyes ráharapásnál nyilaló fájdalom jelentkezik. Hidegre, melegre nem érzékeny, csak ráharapásra. Egy hónap múlva visszamentem, de a fogorvos csak ránézett és azt mondta, hogy a töméssel nincs baj, azért fájhat, mert be van gyulladva. A gyulladásra nem írt fel semmit, csak javasolta, hogy mossam erősebben. Azóta sajnos jobban begyulladt, a nyilaló fájdalom pedig azóta is fennáll. Ilyenkor mi a teendő? Egyébként korábban is volt már tapasztalatom gyulladt fogínnyel, de akkor nem tapasztaltam ehhez hasonló fájdalmat. Előfordulhat, hogy mégis a töméssel van baj, és amiatt gyulladt az íny?

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban sajnos nem lehet megállapítani a tömésről, hogy megfelelő-e. Annyi elmondható, hogy esztétikus tömések után előfordulhat ráharapási érzékenység, ez azonban inkább csak keményebb ételek rágásakor (magvak, kenyérhéj) jelentkezik es nem jár ínygyulladással. Panaszok fennállása esetén mindenképp jelentkezzen kezelőorvosánál, esetleg kérjen mástól másodvéleményt.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk