A fogorvos válaszol

fogtömés után

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!Negyedik hete, hogy több fogamat betömték. Negyven éves vagyok és ez idáig nem romlottak a fogaim, most hirtelen több szuvasodó fogat is talált a kezelést végző orvos. Szám szerint fölül 6 fogamat kellett betömni (5 örlő és egy metsző. Három örlő fogat(7-es, 6-os és 4-es) a bal oldalon, 2 örlő fogat (6-os és 4-es) a jobb oldalon + alul a bal oldalon kicserélt egy régi tömést.A kezelés egy héten, három nap alatt zajlott, tekintettel arra, hogy szívműtét előtt állok és mielőbb rendben legyenek a fogaim. Rendesen meggyötörték a számat. A kérdésem az, hogy így a negyedik héten normális-e, hogy napi szinten sajog valamelyik fogam felül, a bal oldalon. Naponta többször is előfordul, csak úgy magától jelenkezik(a hideg-melelegre való érzékenység mellett, és akár egy órát is tart. A sajgás tegnap már éjjel is jelentkezett. Az biztos, hogy ezen a területen „gyötört” meg leginkább az orvos, a 7-es fogban nagy lyuk volt és három hétig alul fájt az állkapcsom is. Nem tudom, hogy ez a sajgás egyenlő-e azzal az érzékenységgel, melyet tömések után elfogadhatónak tartanak? Egyénileg eltérő lehet-e a teljes gyógyulás? Ezek a fogak rágásra nem érzékenyek, nem fájnak. A kezelést végző orvos augusztus 16-ig szabadságon van, elvileg azon a héten végeznék a szívműtétet, így kezdek aggódni és tanácstalan vagyok…Köszönöm válaszát!

Válasz

Az éjszaka is jelentkező sajgás, lüktetés jelzi, hogy a fogat ellátó ideg kezdeti gyulladásos állapotban van. Mivel szívműtét előtt áll, kérem keresse fel a kezelőorvosának helyettesét, akinél szájvizsgálat és röntgenfelvétel készítését követően eldönthető a foggal kapcsolatos további teendő.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk