A fogorvos válaszol

Fogtömés után

Tisztelt Uniklinik!
Szeretném megkérdezni hogy 2 hónapja volt egy alsó rágófogamba amalgám tömés csere, aminél volt egy kis szuvasodás is, a fog panaszmentes volt, viszont fúrásnál több érzéstelenítő injekció után is fájt, a problémàm hogy kemény dolgok rágásakor fáj vagy inkább belenyilal, egyébként semmi más panasz nincs vele de ez is kellemetlen nem szívesen ragok rajta így ilyen ételeket. Sima rágásnál nincs gond, olvastam hogy várni kell vele, voltam vissza a fogorvosnál, szerinte nem magas bár nem nézte meg mégegyszer.Félek a gyökérkezelés lehetőségétől, remélhetem hogy nem kellesz?Mennyi idő még várható a javulàs? Köszönöm a tanácsukat.
Tünde

Válasz

Kedves Tünde!

Pontosat csak a fog vizsgálata után tudunk mondani Önnek, de valóban, egy mélyebb szuvasodás esetében lehetnek panaszok tömést követően.

A magasság korrekció szükségességét csak vizsgálat alapján lehet eldönteni. Továbbá a kontroll alkalmával úgynevezett szenzitivitás tesztet kell végezni. Ilyenkor egy hideg vattagombóccal ellenőrizzük, hogy élő-e a fog.

Egy elhalt fog esetében jelentkezik a ráharapási érzékenység, illetve nem érzi a fog a hideget. Egy mélyebb szuvasodás esetén a hideg érzékelése lehet extrém, de hiányozhat is.

Általában pár hónap alatt kiderül, hogy a fog elhal-e vagy sem. Ezt érdemes fél éven belül rtg-el is ellenőrizni.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk