A fogorvos válaszol

Fogtömés után fájdalom

M. Áron

Tisztelt Doktornő/Úr!

Körülbelül 1, 5 hónapja tömték be két fogamat. 1 hónapig minden rendben volt, de az utóbbi 1 hétben elkezdett fájni. Este rosszabb a fájdalom, de napközben is érzem. Továbbá hidegre is nagyon érzékeny, a melegre viszont nem. Utána volt 3 napom, amikor egyáltalán nem fájt, viszont ma újra elkezdte. Mitől lehet ez, hogy nem tömés után rögtön kezdett el fájni, hanem 1 hónappal később, illetve, hogy egyik nap fáj, a másik nap nem? Az orvos, aki tömte azt mondta, hogy nem volt annyira mély a tömés, nincs gyökérkezelés közeli állapotban.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Áron

Válasz

Kedves Áron!

Látatlanban sajnos nem tudok pontosan válaszolni kérdésére.

Általában ilyenkor ellenőrizni szoktuk a tömés magasságát, illetve „mélységét”. Nem csak a mély tömés okozhat fájdalmat, de a túl sekély is. Amennyiben a tömés a zománc-dentin határában végződik, okozhat ráharapási érzékenységet.

Amennyiben ráharapásra, illetve melegre érzékennyé válik, úgy nagy valószínűséggel gyökérkezelés válik majd szükségessé.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk