A fogorvos válaszol

fogtömés utáni arcduzzanat

Tisztelt Doktornő! Szerdán du. tömték a bal felső 5ös fogamat, sima pici tömés volt, nem is fájt a fogam előtte. Utána nem ment le a duzzanat a bal arcomról. Visszamentem, azt mondta a doktor Úr, annyira érzékeny az ínyem, hogy a ‘támasztó szivacs’ annyira kiszívta a nedvességet, hogy végülis fekélyes lett felül a nyálkahártyám.(a bal felső 5östől a bajuszvonalig)nem is látott még ennyire érzékeny nyálkahártyát (afta?) ,elfog múlni pár nap, gyógyszer nincs rá.. A fogam nem fáj, a mellette levők se. Azért kértem rá antibiotikumot..(aktil duo). Mellette kammillával öblögetem, szájvízzel, stepsilst eszek..Most szombat van, végülis már lejjebb ment a duzzanat, úgy látom a seb is gyógyulgat, csak reggelre a bal szemem alatt lett duzzanat, pedig nem hidegborogattam , csak az első napján.Lehet csak elfeküdtem a bal arcomat? Már lejjebb ment onnan a duzzanat. Egyáltalán jó erre a hideg borogatás?Doktornő szerint mi lehet a gond? Mikor múlik el ez az egész? Vagy az antibiotikum nem hat? Hétfőre lenne időpontom megint tömésre a jobb oldalon.. De már félek ettől az egésztől, amúgyis pánikbeteg vagyok..Köszönöm a válaszát Doktornő!

Válasz

Kérem, ne borogasson! 

Nagy valószínűséggel az érzéstelenítés során megsérült egy pici ér és ez okozza a panaszt. Az antibuiotikum a duzzanat felülfertőződésére hat, nem a duzzanat ellen.

A duzzanat teljes lelohadásához akár 2 hétre is szükség lehet!

Mielőbbi jobbulást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk