A fogorvos válaszol

Fogtomes utani erzekenyseg

.

Kedves Doktor úr/nő!Egy honapja voltam fogorvosnal tomes miatt,nem fajt a fogam pici lyuk volt rajta.Betomtek de amikor raharaptam nagyon fajt..mintha kette torne a fogam..visszamentem meg 2x ,h korrigaljak hatha magas..csiszoltak rola.Nem valtozott,ugyanugy fajt harapasnal az a fog. Most szerdan kicsereltek a tomest de sajnos most is fajt iszonyuan harapasnal..kiegeszites ,h amikor most masodjara csinalta fiatal doktorno szuri mellett ereztem ,h nagyon erzekeny volt mar ahogy vájta ki az uj tomes helyet. Lehet azert faj mert megserult egy ideg?ez mar vorzaszto es elszomorit ,h maganrendelesen ,h fordulhat elo,h faj es tobb mint egy honapja nem tudok bal oldalt enni..nagyon koszonom a segitseguket!!!

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben egy készülő tömés közel kerül a fogbélhez, a fog élő részéhez, úgy ez okozhat elhúzódó panaszokat. A kialakításra kerülő üreg méretét minden esetben a szuvasodás mértéke határozza meg, így előfordulhat, hogy maga a tömés ugyan „pici”, de a fogbél irányában mélyen végződik. Az ebből fakadó fájdalom sajnos nem magánrendelő/állami rendelő kérdése, hanem a foggal függ össze.

Amennyiben panaszai hosszút távon nem múlnak, úgy gyökérkezelés válhat szükségessé.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk