A fogorvos válaszol

Fogtömés utáni fájdalom

P. Lilla

Üdvözlöm!
Egy hete voltam fogorvosnál, mert a bal hátsó alsó fogamból letört egy darab. Szuvasodás miatt tört le, de a fog épp maradt. Mély volt a lyuk és ezért gyógyszeres alábélelést tett a fogorvos és utána tette rá a végleges tömést. Másnapra étkezés után fájt a fogam, de utána elmúlt. Valamint a hidegre is érzékeny, mely éles fájdalmat vált ki. Majd aztán folyamatosan fájt a fogam és a tömést is éreztem. A fájdalom a fülembe és az állkapcsomba is kisugárzott. Azt sejtettem, hogy magas a tömés és vissza is mentem korrekcióra. Ennek két napja, de a fájdalom és a hidegre való magasfokú érzékenység azóta is meg van. A doktornő azt mondta, hogy meg kell nyugodnia a fogamnak és néhány napig rágjak a másik oldalon. Mennyi ideig fájhat a fogam? Elkerülhető a gyökérkezelés? Köszönöm

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Mély szuvasodások esztétikus töméssel történő ellátása után előfordulhat érzékenység hőre (hideg/meleg) és ráharapásra is. Ezek akár hetekig jelen lehetnek, azt kell figyelni, hogy a tünetek javuló vagy romló tendenciát mutatnak-e. Egyelőre még nem lehet szerintem megjósolni, hogy a gyökérkezelés elkerülhető-e, amennyiben panaszai rosszabbodnak, mindenképp keresse fel kezelőorvosát. Ha a panaszok szűnnek, akkor is javaslok egy kontrollt kb 2 hónap múlva a fog vitalitásának ellenőrzésére. 

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk