A fogorvos válaszol

Fogtömés utáni fájdalom evésnél

.

Tisztelt Doktor!

Négy napja tömték be a bal alsó 6-os fogalmat, ami korábban barázda zárva volt, majd három hónapig gyógytömést tettek bele. Evés, pontosabban rágás közben a nagyobb erőt igénylő falatoknál nagyon besajdul a fogam. A tömést követő napon visszamentem igazításra, ahol azt gondolták magad lehet a tömés. Mit lenne érdemes tennem most? Várnom, vagy esetleg visszamennem újra? Mi lehet a probléma a foggal?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy mélyebb tömés esetén, amikor az üreg kitakarításra kerül, közel kerülünk a fog élő részérhez, ahol az idegszövet van. Ez okozhat a későbbiekben ráharapási érzékenységet. Amíg egy fog élő és egészséges, addig képes bizonyos fokú regenerálódásra, ami azt jelenti, hogy beindul a dentin termelése, és az idegszövet visszább húzódik ott, ahol a tömés mélyen volt. Ez hónapokig is eltarthat, nagyon lassú folyamat.

A másik opció, hogy a fog szépen csendben elhal, ami a későbbiekben gyökérkezelést kíván. Emiatt érdemes a hasonló cipőben járó fogakat fél évente kontrolláltatni a következő kb. 1,5 évben, vagy ahogy orvosa rendelkezett.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk