A fogorvos válaszol

Fogtömés utáni heves fájdalom

B. Kitti

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Tegnap fogtömésen vettem részt és azzal a problémával állok szemben, hogy estére újra fájdalom keletkezett a fogamban. A fogorvosom tömés előtt megfúrta a fogamat, a folyamat közben éreztem hogy egy részen nagyon kellemetlen volt a fúrás. Miután betömte úgy megfájdult sírni tudtam volna, azt hittem ez csak valami utó fájdalom, de sajnos nem. Mert ma ugyanúgy fáj. Az lehetséges, hogy a doktor fúrás közben eltalált egy ideget vagy a gyökeret? Mellesleg a fogtömésem is nagy és rágni sem tudok vele.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Előfordulhat, hogy a szuvasodás mély volt és ezért a fúrással nagyon közel került az üreg alja a fogbélkamrához, amelyben az ideg található. Ha erős, lüktető, spontán fájdalma van, a fog gyökérkezelésére lehet szükség. Keresse fel kezelőorvosát vagy rendelőnket mielőbb!

Üdvözlettel 

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk