A fogorvos válaszol

Fogtörés korona alatt.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr.
Egy hét tagú híd van a jobb felső állkapcsomon, melyet három pillér tart. A híd elkezdett mozogni. A fogorvos panoráma röntgent készített, de nem tudja biztosra mondani, hogy eltörtek, vagy csak a ragasztó engedett el, a röntgen nem „látott” át a porcelán héjon. Csak akkor tudna biztosat, ha leszedi. Az lenne a kérdésem, hogy egy komolyabb gép (CT, CBCT) láthatóvá tudná e tenni a problémát?

Válaszukat előre is köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy mozgó hidat így is, úgy is le kell venni.

Amennyiben egy mozgó hídpótlást tovább használ, ha eddig nem törtek el az alatta lévő fogak, idő kérdése mikor fognak. Ennek következménye pedig fogvesztés lehet.

A CT felvétel egyébként a pótlás szélénél lévő törést, repedést nem fogja megmutatni, mert a felvételen a meglévő pótlás szórja a sugarakat, illetve a korona alá a CT sem lát be.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk