A fogorvos válaszol

Fogváltás

D. Diána

Tisztelt doktornő, doktor úr!

A kislányom októberben tölti az 5 évet. 3 hete panaszkodott hogy mozog az alsó metszőfoga, ami egy hét múlva ki is esett. A maradó fog nem látszik még a helyén.
Én ezt elég korainak tartom, főleg hogy az első foga 11 hónaposan jött ki. A gyermekorvosunk javasolta hogy kérdezzünk meg egy fogorvost, bár ő nem gondolja, hogy ez kóros lenne.
Ön szerint ez normálisnak számít? Esetleg van valami hátránya a korai fogváltásnak?
Köszönöm a válaszát
Diána

Válasz

Kedves Diána!

Tankönyv szerint 6 éves kor környékén kezdődik a fogváltás, bár egyre több gyermeknél látjuk, hogy korábban indul be ez a folyamat.

Pontosat természetesen csak gyermek fogszakorvos kolléga fog tudni Önnek mondani, miután megvizsgálta gyermekét. Elképzelhető, hogy egy röntgenre is szükség lehet.

Rendelőnkben Dr. Nyúzó Brigitta kolléganőm fogadja a piciket, keressék őt bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk