A fogorvos válaszol

Fogváltás

P. Ricsi

Tisztelt Fogorvos Úr/Hölgy!

Az problémám a következő!
6 éves a középső kisfiam, váltja a fogait szépen sorban nincs is vele baj, kivéve egyet. Bölcsis korában letörött az első két foga felül, az egyik már kiesett jön a másik, rendben, viszont ma vettem észre, hogy a másik letörött fog nem esett ki, de már jön alatta a csontfog. A fogból már nem áll ki annyi hogy fogóval hozzá lehetne férni, ilyenkor szájsebészetem kell kiműteni vagy előfordulhat hogy kiesik magától.
Köszönettel, Piroska

Válasz

Kedves Piroska!

Alapvetően a tejfogaink is rendelkeznek gyökérrel, ami a maradó fog elóbújásakor felszívódik, így mikor az kiesik, olybá tűnhet, hogy a tejfogaknak nincs gyökere.

A balesetkor esetleg sérülhetett a gyökéri rész, elmozdulhatott a fog, és lehetséges, hogy a felszívódás nem teljes, de nem hiszem, hogy komolyabb beavatkozást igényelne.

Dr. Nyúzó Brigitta gyermek fogszakorvos kollégám szerintem két mozdulattal eltávolítja a fogacskát, ha szükséges, keressék Őt bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk