A fogorvos válaszol

fogváltás

.

Üdvözlöm!

10 éves fiam fogváltásával kapcsolatban kérnék tanácsot. A felső első bal oldali metsző tejfogát másfél éve kihúzták, miután fájlalta és mozgott neki egy kicsit. A csontfog azóta sem nőtt ki. Voltunk már vele más rendelőben, ahol panoráma röntgen után fogszabályozó orvossal konzultáltunk, mivel az első álláspont az volt, hogy nincs elég hely, azért nem indult még meg. Az orvos azonban azt mondta, hogy nem biztos, hogy ez segítene, mivel a csontfog gyökere nem egyenes áll. Illetve a bal oldali orrürege is eltér egy kicsit a normálistól, melyre én jeleztem is, hogy újszülött korában olyan problémája volt hogy születéskor a bal oldali orrába a szondát nem tudták levezetni, ami miatt megfigyelés alatt is tartották. Mivel a légzésével, evésével nem volt gond, így azt mondták, hogy egyelőre nincs vele teendő. Azóta sem volt vele gond, megfázásnál lehet érzékelni esetleg, hogy abból az orrából nehezebben ürül a váladék. Most viszont szóba került, hogy lehet ez is befolyásolja a csontfog beragadását, ezért készítettek róla egy CT felvételt is, aminek a kiértékelésre várunk jelenleg. Egyébként a fogorvos szerint előre jár a fogváltásban, már a szemfogak fogváltása is megkezdődött, eddig szépen nőtt ki neki a többi foga. Szeretnék máshonnan is véleményt hallani, esetlegesen elmenni egy konzultációra ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy tudok-e Önökhöz időpontot kérni úgy hogy már van egy CT felvételünk és ha igen, akkor melyik kollégához kérjek időpontot?

Köszönöm előre is a segítséget!

Válasz

Kedves Kérdező!

Természetesen van lehetőség rendelőnkben fogszabályozó szakorvos kollégával történő konzultációra.

Recepciós kollégáink segítenek az időpont foglalásban.

A konzultációra kérem hozza magával az eddigi leleteket.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk