A fogorvos válaszol

Fogvésés miatt gyulladás. A dalacin mennyi idő alatt viszi le a gyulladást?

Múlthét pénteken voltam a szájsebészeten mivel letört a fogam .Ott kivésték de be volt gyulladva a fogam az érzéstelenítő szerencsére hatot és nem éreztem semmit.Csak miután kiált az érzéstelenítő azóta is kaparom a falat .A szájsebészeten nem kaptam gyulladás csökkentőt mármint receptet.Így a következő héten hétfőn vissza mentem a fogorvoshoz hogy írjon fel valamit mert már nem bírtam írt fel Dalacint napi 3kell bevennem .Mellette szedem a fájdalom csillapítót de az is 3-4 óráig hat és utána újra fáj megpróbáltam fájdalom csillapító nélkül 2 és fél órán át bírtam de végig bőgtem az egészet .Annyira fáj és gyulladt a fog helye. A dalacin mennyi idő alatt viszi le a gyulladást? És meddig fog ez az egész fájni?Fáj a mandulám és a fülem is tőle de 2 napja szedem a dalacint tudom nem fog azonnal hatni csak annyira fáj ….Jegeltem is de semmi .Kérem válaszoljon köszönöm

Válasz

A gyulladás miatt eltávolított fogak helye gyakran nehezen gyógyul. Ha a fogeltávolítást követő napokban a fájdalom nem enyhül, akkor a seb utókezelésével tudjuk a panaszokat enyhíteni. Ilyenkor a befertőződött fogmederbe gyógyszeres gézcsíkot teszünk, amit pár napig cserélni kell. Normál esetekben a Dalacin két nap után már kifejti hatását, a foghúzás utáni fogmedergyulladás esetében azonban a problémát a vésés helyén visszamaradt csont renyhe vérellátása okozza. A sebbe bekerülő baktériumok fenntartják a helyi gyulladást,  a rossz keringési viszonyok miatt a szájon át beszedett gyógyszerek nem jutnak megfelelő koncentrációban a fájdalmat kiváltó területre. Ezért segít a sebbe behelyezett, megfelelő hatóanyagokkal átitatott gézcsík, mert a célterületen fejti ki a hatását! A jegelés jelen esetben csak rontja a helyzetet, a hideg hatására fellépő helyi érszűkület miatt. Azt javaslom, keressen fel ismételten egy szájsebész szakorvost!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk