A fogorvos válaszol

Fogygyulladás miatt feldagadt arc

A. Balázs

Tisztelt Doktornő/Doktorúr,

Két napja begyulladt a fogam ami miatt feldagadt az arcom bal oldala. Másnap elmentem fogorvoshoz, aki azt mondta, hogy ebben az állapotában nem tud vele mit kezdeni. Írt rá antibiotikumot 7 napra, illetve mondta, hogy ha lázasodok, vagy fáj, akkor vegyek be láz és fájdalomcsillapítót. Ha elmúlt a gyulladás akkor egy röntgen után megbeszéljük hogyan tovább.
A gondom és a kérdésem viszont az, hogy normális dolog, vagy problémát okozhat, ha a duzzanat az arcomról elkezdett lefelé „vándorolni”? Előbb csak az államig, majd mostanra az arcom szinte alig, viszont helyette a nyakam van feldagadva a kulcscsontomig. Gondolom a szövetek közt felgyűlt váladék elindult lefelé. Lehet ebből valami gond és foglalkozom kéne vele, vagy ez egy normális folyamat?
Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Ilyen esetben kérem haladéktalanul keresse fel fogorvosát! Az arctájon kialakult gyulladások a szövetek között valóban rá tudnak húzódni a nyak tájékára. Extrém esetben ebből komolyabb gond is kialakulhat.

Amennyiben nehezített nyelés, vagy nehezített légzés áll fenn, a legközelebbi ügyeletes szájsebészeti szakrendelést érdemes felkeresni.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk