A fogorvos válaszol

Fogzománc

C. St

Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy van e megoldás a fogzománc visszaépülésére? 27 éves vagyok. Sosem volt gondom vele, de tavaly elkezdtem elektromos fogkefét használni, és gyanítom túlzásba vittem. Az első fogaim csúnyán lekoptak. Azóta vettem sensodyne ripair&protect fogkrémet meg oral b gum sensitive fogkefét, de egyenlőre semmi javulás. Létezik fogkrém vagy kezelés ami segítene? Köszönöm előre is. Tisztelettel, Csilla 27

Válasz

Kedves Csilla!

A fogzománc képes felvenni bizonyos anyagokat, amitől erősebb lesz a szerkezete, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy „visszanő” a hiányzó rész.

Fontos lenne tudni, hogy pontosan hol van a hiány? A fog éli részén, vagy a fognyaknál? A nyelve felől vagy az ajka felől? Minden kopásnak kiváltó tényezője van, aminek az okát kell elsősorban feltárni, ezt követően lehet segíteni a problémán. Elképzelhető, hogy helytelen technikával mos fogat, de az is, hogy éjjelente csikorgat, szorít, és ez vezet a kopáshoz. Egy tapasztalt szakembernek egy szájvizsgálat elegendő a probléma feltárásához.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk