A fogorvos válaszol

Foltos hajhullás

Üdvözlöm doktor úr/hölgy!
A következő lenne a problémám:
Lassan 12 éve szenvedek a foltos hajhullástól, hol elmúlik, hol kiújul.
Legutóbb 3 beletört fogam húzattam ki a szájsebészeten. Ott a doktornő azt mondta hogy a többi fogam menthető. A hajam természetesen nem nőtt vissza…
A panoráma röntgen felvétellel elbattyogtam a körzeti fogorvosomhoz, aki ennek ellenére egy elég nagy cisztát talált a fog gyökéren, Azt mondta „nem érdemes vele szórakozni, ki kell húzni”
Ennek ellenére mégsem húzta ki, mondván meg próbálja megmenteni.. ezzel nincs is gond, de legutóbb amikor voltam nála semmi egyebet nem csinált csak fecskendővel valami mentolos lötyit fecskendezett bele és lezárta egy ideiglenes töméssel. Nem kételkedem a doktor úrban, biztos tudja mit csinál, de nem értem mi a célja ezzel? Legjobb tudomásom szerint azt a cisztát el kell távolítani mert magától nem fog felszívódni .Én most is kértem hogy húzza ki, de az volt a válasz hogy várjunk még..
Előre is köszönöm a válaszukat
Balázs

Válasz

Kedves Balázs!

Egy sikeres gyökérkezelést követően a fog gyökércsúcsa körül kialakult elváltozást az immunrendszere felszámolja. Ennek értelmében egy gyulladással rendelkező fog esetében nem a fog eltávolítása az első választás, hanem a gyökérkezelés elvégzése/cseréje.

A foltos hajhullást okozhatja fogászati góc, azonban panoráma rtg felvétel alapján nem minden esetben lehet 100%-osan megítélni, adott fog gócos-e. Ez azt jelenti, hogy számos, a panorámán elvileg gyulladásmentes fogról derül ki egy fogászati CT felvétel kapcsán, hogy érintett.

A fogászati ellátás mellett fontos felkeresnie háziorvosát góckutatással kapcsolatban.

A hagyományos gyökérkezelések sikerrátája kb. 50-55% környékén mozog, míg az úgynevezett mikroszkópos gyökérkezelések esetében ez az arány 95% körüli. Emiatt rendelőnkben a már gyulladással rendelkező fogak ellátása kizárólag mikroszkópos eljárással történik.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk