A fogorvos válaszol

frontfogak esztétikai javítása

Tisztelt Doktornő! Kérem adjon nekem tanácsot mert mára már teljesen összezavarodtam! Első két fogam alja átlátszó, hullámos, kopott,és szinte penge vékony. A harapásom mély, az koptatja illetve valószínűleg éjszaka még szorítom is. Szép egészséges fogak, de kicsi és lapos mindkettő, és nagyon lecsorbult és elvékonyodottak. Mosolygásnál nekem szinte az egész ínyem is kilátszik ezért porcelán héjat vagy koronát semmi esetre sem szeretnék erre a két fogra, nagyon zavarna ha minimális illesztés is látszana, és egyébként is nem szeretnék egészséges foganyagot veszíteni. Vidéki vagyok, de felutaztam Pestre egy nagyon bizalomgerjesztő fogászatba, ahol azt ígérték jó minőségű tömőanyaggal kipotolják az alját és megvastagítják belülről is. Meg is történ és gyönyörű lett! Azonban szinte egyáltalán nem bírtam összezárni a fogsoromat, csak az első fogam, abból is csak a bal oldali érintkezett az alsó fogsorommal, a többi lógott a levegőben! Ezt jeleztem, de azt mondták, biztos csak szokatlan, és többet már nem csiszolnak ki, azt ígérték így tartós lesz. Hazajöttem de még 4 nap múlva is rendkívül kellemetlen lett, enni pedig alig bírtam. Bejelentkeztem egy itthoni, vidéki doktornőhöz, aki megállípította h túl magasak a tömések és kicsiszolta, addig még össze nem tudtam zárni rendesen, de szerintem ugyanolyan penge vékony lett, ha nem vékonyabb és újra átlátszó az egész alja, illetve az egyik csiszolási mozdulat nagyon fájt és azóta fáj a helye is. A doktornő azt is mondta a jobboldaliban légbuborékok vannak amit ki kéne javítani. Most mi tévő legyek???? Mit jelent a légbuborék? érzem hogy érdes a jobb fog hátsó felszíne és látszik is 4 db, de jár ez valamilyen negatív következménnyel? Menjek vissza és csináltassam meg újra? Nem okoz ez problémát a fogamnak? Vagy hibát követtem el amikor kicsiszoltattam?A többször tömés nem lesz gyengébb szerkezetű mint ha most így hagynám? Lehet ezt évekig csinálni így, hogyha elkopik újra kipótoltatatom? És most kérjek éltömést, vagy direkt héjat tömőanyagból, vagy hagyjam így hátha kibírja néhány évig? (szépnek még szép, mert az új hossza megmaradt csak vékony.) Kérem adjon tanácsot mert jövőre lesz az esküvőm és nálam központi probléma ez a fog kérdés, nagyon zavar. köszönettel. Vanessza

Válasz

A fogait csak olyan módon lehet tömőanyaggal felépíteni, ami nem zavarja a harapását. Ellenkező esetben a felépített fogak túlterhelődnek, és a sorozatos traumák hatására elhalhatnak. Nem véletlenül vékonyodott el a zománc a frontfogak éli részén, a rágóerők koptatták le a „felesleges” foganyagot. Sajnos a fog tömőanyaggal történő visszaépítését követően a tömőanyag is gyakran lepattan, hiszen nem tud ellenállni a fogakat is elkoptató erőknek. Elsősorban azt javasolnám, hogy konzultáljon egy fogszabályozó szakorvossal, hátha a fogainak szabályoztatásával lehet enyhíteni a mélyharapásán, és a jövőben sikeresebben vissza lehet építeni a fogzománc hiányzó részét!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk