A fogorvos válaszol

fülfájás fogtól?

Kedves Doktornő! Decemberben el kellett távolítani a bal felső bölcsességfogamat, majd ugyanebben az időpontban alul két fogamat is betömte a fogorvosom. (érzéstelenítő nélkül, de nem volt vészes a fájdalom) A foghúzást, és fogtömést követően 4-5 napra elkezdett fájni először a fülem, majd a bal felső 5-ös ha6-os fogam (a fogak enyhén a fülfájás erős volt). Ez két napig tartott, ezt követően már „csak” a fülem fáj, egész ünnepek alatt, jelenleg is. Orr fül gégésznél voltam Ügyeleten is és a körzeti doktornőnél is. A fülemmel semmi probléma nincs épek a dobhártyáim, tehát fül téren semmi. A fogorvosom azt mondta az alsó fogaktól fáj a fül. Röntgen után megállapították, hogy a bal hatos fogamon , illetve a gyökerein egyfajta „sapka” van, melyből a hetes fogamon is van az egyik gyökéren valami kis fekete Góc? Sapka? nem mondta ki konkrétan a doktor, csak hogy azon is lát valamit. A végül a húzásnál maradtunk (nagy bánatomra, hiszen még csak 27 éves vagyok) és azt mondtza a doktor hogy két napon bell el fog múlni a fül fájás is. Bíztam benne, hogy így lesz és „jó” fogat húztunk ki, hiszen három érzéstelenítés után is rettentően fáj egy részen a foghúzás, melynél azon a ponton a fülembe is nyillalt. A foghúzás 3 napja történt…..Érdeklődni szeretnék hogy normális hogy még mindig rettentően fáj a fülem? Éjszaka is, Nem tudok aludni. Legyek még egy kis türelemmel, hátha tényleg ettől a fogtól fáj? Hétfőn vissza kell mennem varratszedésre….de tegnap is 5 óra alatt három cataflámot voltam kénytelen bekapkodni, mert elviselhetetlen volt a fájdalom. Fülfájdalom. Illetve érdeklődni szeretnék továbbá? Hogy Önök szerint a hetes fogamat is ki kellene húzni? De ha azt is kihúzzuk a bal oldalon nem marad rágófogam….Vagy esetleg nem is fogászati eredetű lenne a fülfájás? A foghúzás után már nem, de előtte volt úgy hogy a halántékomba, és bal fél fejem is fájt, illetve zsibbadás szerű érzést éreztem, elvétve. ez nem rendszeres volt. „csak” a fül fájdalom az” Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Amennyiben a továbbiakban fog eredetű lenne a fájdalom, annak valamennyire egy fog környékére kellene lokalizálódnia, vagyis egy adott fognál is kellene, hogy panaszai legyenek. Ha mégis valamelyik fog gyanús lenne, javaslom, előbb a fog gyökérkezelésével próbálkozzanak. Ha panaszai továbbra sem szűnnek feltehetőleg fájdalmának hátterében nem fogászati ok áll.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk