A fogorvos válaszol

fülfájás fogtól?

Kedves Doktornő! Decemberben el kellett távolítani a bal felső bölcsességfogamat, majd ugyanebben az időpontban alul két fogamat is betömte a fogorvosom. (érzéstelenítő nélkül, de nem volt vészes a fájdalom) A foghúzást, és fogtömést követően 4-5 napra elkezdett fájni először a fülem, majd a bal felső 5-ös ha6-os fogam (a fogak enyhén a fülfájás erős volt). Ez két napig tartott, ezt követően már “csak” a fülem fáj, egész ünnepek alatt, jelenleg is. Orr fül gégésznél voltam Ügyeleten is és a körzeti doktornőnél is. A fülemmel semmi probléma nincs épek a dobhártyáim, tehát fül téren semmi. A fogorvosom azt mondta az alsó fogaktól fáj a fül. Röntgen után megállapították, hogy a bal hatos fogamon , illetve a gyökerein egyfajta “sapka” van, melyből a hetes fogamon is van az egyik gyökéren valami kis fekete Góc? Sapka? nem mondta ki konkrétan a doktor, csak hogy azon is lát valamit. A végül a húzásnál maradtunk (nagy bánatomra, hiszen még csak 27 éves vagyok) és azt mondtza a doktor hogy két napon bell el fog múlni a fül fájás is. Bíztam benne, hogy így lesz és “jó” fogat húztunk ki, hiszen három érzéstelenítés után is rettentően fáj egy részen a foghúzás, melynél azon a ponton a fülembe is nyillalt. A foghúzás 3 napja történt…..Érdeklődni szeretnék hogy normális hogy még mindig rettentően fáj a fülem? Éjszaka is, Nem tudok aludni. Legyek még egy kis türelemmel, hátha tényleg ettől a fogtól fáj? Hétfőn vissza kell mennem varratszedésre….de tegnap is 5 óra alatt három cataflámot voltam kénytelen bekapkodni, mert elviselhetetlen volt a fájdalom. Fülfájdalom. Illetve érdeklődni szeretnék továbbá? Hogy Önök szerint a hetes fogamat is ki kellene húzni? De ha azt is kihúzzuk a bal oldalon nem marad rágófogam….Vagy esetleg nem is fogászati eredetű lenne a fülfájás? A foghúzás után már nem, de előtte volt úgy hogy a halántékomba, és bal fél fejem is fájt, illetve zsibbadás szerű érzést éreztem, elvétve. ez nem rendszeres volt. “csak” a fül fájdalom az” Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Amennyiben a továbbiakban fog eredetű lenne a fájdalom, annak valamennyire egy fog környékére kellene lokalizálódnia, vagyis egy adott fognál is kellene, hogy panaszai legyenek. Ha mégis valamelyik fog gyanús lenne, javaslom, előbb a fog gyökérkezelésével próbálkozzanak. Ha panaszai továbbra sem szűnnek feltehetőleg fájdalmának hátterében nem fogászati ok áll.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk