A fogorvos válaszol

Furcsa érzés gyökérkezelt fog környékén.

.

Tisztelt Doktornő/Úr!Kb. egy évvel ezelőtt gyökérkezelve volt egyik felső kisőrlőm, azóta nem volt problémám vele. 4 hete viszont észrevettem, hogy ráharapásra érzékeny ami 1-2 napra rá el is múlt és azóta nem jelentkezett. Pár napja viszont egy állandó „fura” érzést érzek a fog felől. Nem mondanám fájdalomnak és nem is vagyok benne biztos hogy abból fogból jön. Ráharapásra, kopogtatásra nem fáj az sem és a mellette lévők sem. Azt vettem még észre, hogy evés/ivás után vagy kenek rá egy kis fogkrémet ez az érzés elmúlik. Illetve nem jelentkezik minden nap, az előző néhány napban teljesen „tünetmentes” voltam. Ön szerint várjak még pár napot hogy hátha átmeneti a probléma vagy mindenképp újra kell kezelni ?

Válasz

Mindenképp javaslom, hogy keresse fel kezelőorvosát, készítsenek egy kontroll szájüregi röntgent a fogról, mert csak ennek segítségével lehet megítélni az első gyökérkezelés sikerességét valamint azt, hogy szükséges-e a gyökértömés cseréje vagy esetleg valamelyik szomszédos fog kezelése.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk