A fogorvos válaszol

Gennyes fogat ki lehet húzni fájdalommentesen?

J. Xénia

Kedves Válaszadó!

Sajnos van egy menthetetlen fogam ami fölött gennyes tályog van. A héten fogják kihúzni a szájsebészeten, viszont antibiotikumot nem adtak azt mondták azt csak ha bedagadok.

A kérdésem – mivel ott nem igazán tájékoztatttak – hogy mire számítsak mi lesz a menete a húzásnak, előbb az ínyemen kivezetik a tályog tartalmát és utána szedik ki a fogat vagy azt húzzák előbb és a tályogot a seb felől közelítve kikaparják?

Van e olyan erős érzéstelenítő ami mellett ez nem fog fájni? Jelenleg nagyon feszül..

Köszönettel!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ez ügyben részletes tájékoztatást kezelőorvosa tud adni, én sajnos még azt sem tudom, alsó vagy felső fogról van-e szó, mi a pontos szituáció.

Abban viszont biztos vagyok, tartania nem kell a beavatkozástól! A mai modern érzéstelenítők és technikák mellett az esetek döntő többségében 100%ban fájdalommentesen lehet szájsebészeti beavatkozásokat végezni.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk