A fogorvos válaszol

Gennyes fogíny

.

Üdvözlöm.6 éves kislányomnak 4-5 foga között picit elkezdett szuvasodni .Ezzel egyidejűleg a 4-es foga felett egy pici Pukli jelentkezett mely tele volt gennyel.Elmentünk fogorvoshoz kitisztitotta a lukat betömte ideiglenes töméssel .Egy hét múlva a tömés fogmosás közben kiesett vissza mentünk akkor már a Pukli úgy tűnt szépen gyógyul (élned fogkrémet és száj vizet használunk) így a doktornő betömte a fogat végleges töméssel . Azóta ismét van egy gennyes puklink amiből ki tud jönni a genny de ez folyton telítődik. Fájni nem fáj neki mossuk is rendesen.Mit tudunk tenni?Antibiotikum kellene? Egyáltalán mitől van ez?Vissza fogunk menni a fogorvoshoz de addig is mit tudunk tenni így a hosszú hétvégén ?Köszönöm válaszát .B . Bea

Válasz

A gennyes pukli valószínűleg egy sipolynyílás kiszájadzási pontja. A tömött fog valószínűleg elhalt és az ezt okozó baktériumok által keletkezett egy sipolyjárat a fog gyökércsúcsai és az íny között. A jártanak köszönhetően a nyomás folyamatosan ki tud egyelítődni az íny felszíne és a gyökércsúcs között és így nem dagad meg kislánya arca. Jelenleg nincs más teendő, mint tisztán taratani továbbra is a területet. Amint lehetőségük adódik kérem, keressék fel kislánya kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk