A fogorvos válaszol

gennyes gyulladt fog

Kedves doktornö,A kérdésem az lenne volt 2 egymás mellett lévö rossz fogam az egyiken korona volt alatta begyulladt az innyem és igy megromlott a mögötte lévö igy vettem észre,letörött a mögötte lévö fogam.Le vették a koronát és elkezdték mind a 2 fog gyökérkezelését a koronás fog régen már kezelve volt.A lényeg az hogy elösször betömték az egyiket azzal nem is volt probléma addig amig be nem tömték a másikat is .A másik a gyökértömés után begennyesedett visszamentem az orvoshoz irt rá antibiotikumot és azt mondta várni kell.Az antibiotikumtol vissza huzodott a genny de nem mult el a fogamnál el kezdett ürülni amennyire tudott szivárgott alul a fogambol.Vissza mentem az orvoshoz hogy huzza ki de nem akarta rezekálást ajánlott én meg nem láttam értelmét mivel ebböl a fogbol már csak a gyökér és egy csonk volt meg.Ezek után elmentem egy másik orvoshoz aki kihuzta és rajta volt a gennyzacsko.Huzás után nem gyogyult begyulladt a seb ezért kiküretelték és kaptam erös antibiotikumot 1000-res augmentint.2 napja fogott el és most ugy érzem hogy a másik fogam is gennyes amit kezeltek abbol is elkezdett szivárogni a vér és feszitö érzést érzek az arcomba folyamatosan és be van gyulladva az innyem a fogamnál.Doktornö mit tanácsolna én ezt is ki szeretném huzatni mert már 2 honapja gennyes arcal járkálok és félek hogy a többi fogamat is megfertözi.A mellette lévö fogaim egészségesek nagyon félek valami komolyabb fertözéstöl.Elöre is köszönöm válaszát.

Válasz

A teruletrol rontgenfelvetel keszitese szukseges. Nagy valoszinuseggel a kihuzott fog teruleten levo gyulladas sugarzik ki a mogotte levo fog teruletere. Abban az esetben, ha a fog jol volt gyokerkezelheto, es leirasa alapjan nem volt panasza a gyokertomes elkesziteset kovetoen, igy a fog megtartasat javaslom.

Mielobbi jobbulast! 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk