A fogorvos válaszol

Gennytasak eltávolítása

Azt szeretném kérdezni hogy ,hogy történik a gennytasak eltávolitása?A fogorvosom azt mondta gennytasak van az inyemen,és hogy csak akkor mullik el ha kihuzza.Azt hallottam egy ismerösömtöl hogy az ö fogorvosa nem huzta ki hanem kitisztitotta.A fogamnak annyi a baja hogy a tömés kiestt ami benn volt.Elöre is köszönöm a válaszát.Tisztelettel :Mónika

Válasz

A gennytasak elhelyezkedhet az ínyszélen és a gyökrécsúcs magasságában.

Abban az esetben, ha az ínyszélen van, akkor a probléma íny- csont eredetű. Ekkor, ha menthető a fog, azaz van körülötte elegendő csont, amelyben rögzül a gyökér, akkor ínymetszést követően kitisztításra kerül a tasak, esetleg, ha szükséges csontpótló anyag és membrán behelyezésével visszavarrásra kerül az íynlebeny.

Abban az esetben, ha a tasak a gyökércsúcsok magasságában van, akkor az elülső fogaknál gyökérkezelés az elsőként választandó kezelés. Ha ennek hatására nem javul a gyulladás, akkor következik a rezekció.

De(!) akármelyik eset fordul elő Önnél mindenképpen figyelembe kell venni a gyulladás, azaz a tasak kiterjedését. Ugyanis, ha olyan nagy méretű, hogy a fog körül nem maradt elég csont ahhoz, hogy hosszútávon számítani lehessen a fogra, akkor a fog eltávolítása választandó.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk