A fogorvos válaszol

gennyzacskó gyökérkezelt fognál

Kedves Doktornő,köszönöm a válaszát. Kérdésem, hogy este óta nagyon fáj az ideiglenes töméses fogam. Időpontom keddre van a végleges tömésre,. Várjak addig és csillapítsam a fájdalmat vagy a féjdalom nem jó jel és azonnali kezelést igényel?KöszönettelD.A.

Válasz

A fájdalom sajnos elég gyakori kísérőjelensége a gócos fogak gyökérkezelésének. A gyökérkezelés során az addig egyensúlyban levő krónikus gyulladás aktivizálódott, a gyógyszeres ideiglenes tömés a fog belső fertőtlenítését, a baktériumok elpusztítását és a gyulladás csillapítását szolgálja. A kezelést követő fájdalom tehát önmagában nem jelent problémát, főleg, ha gyógyszeresen csillapítható. Azonban, ha fokozott gennytermelődés indult meg a csontban – ennek feszítő, nyomásra, ráharapásra jelentkező erős fájdalom a tünete, amit az íny, az állcsont vagy arc helyi duzzanata kísérhet – akkor a genny levezetődése érdekében időszakosan nyitva kell hagyni a fogát. Ez esetben nem célszerű keddig várnia. Ha a leírt panaszokat észleli, úgy minél hamarabb keresse fel fogorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk