A fogorvos válaszol

gnatológia

B. Viktória

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr !

A kérdésem az lenne, hogy a gnatológia mint eljárás alkalmazható-e abban az esetben ha a fogak egyszerűen egy gyökérrel rendelkeznek (készült koponya ct)és ezért nem alkalmazható pl. fogszabályzó készülek, nem tanácsolták annak felhelyezését az esetleges fog elvesztés elkerülése érdekében. Viszont ahhoz, hogy direkt héj kerüljön a fogakra az állkapocs helyzetén változtatni kell azaz, h a keresztharapás korrigálva legyen.

Köszönöm

Válasz

 Tisztelt Holgyem!

A gnatologia az állkapocs ízülettel és annak a problémáival foglalkozó tudományág. Amennyiben a fogak mozgatasara lenne szükség ( kereszt harapás megszüntetése), az nagy vszinuseggel nem gnatologiai problemakorbe fog tartozni. A pontosabb véleményezés érdekében kérjük keresse fel rendelonket egy személyes konzultációra!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk