A fogorvos válaszol

Göb a szájpadláson

Tisztelt Doktornő/Úr!A párom szájpadlásán körülbelül 3 hete egy fél borsó nagyságú, színben nem eltérő, tapintásra puha, fájdalommentes göb keletkezett. A göb majdnem elől a fogaknál a szájpadlás közepénél található. Az érdekes az, hogy ez a göb éjjel elmúlik, majd nappal az első étkezés után előjön. Az is előfordult többször, hogy 1-2 napig egyáltalán nem jön elő, majd a 3. nap igen.Nemrég szájsebésznél is járt, ahol nem tudták megmondani neki, hogy ez mi lehet. Annyi választ kapott, hogy ez érdekes, és lehet hogy ciszta, de semmi egyebet. Röntgent is csináltak, erre azt mondták, hogy valószínűleg veleszületett ciszta.Sajnos ez nem túl kielégítő információ, és aggódom hogy mi lehet ez, hova lehetne fordulni vele, hogy megnyugtató, kimerítő választ kapjunk!Köszönettel: T. Tímea

Válasz

Az Ön által említett területről érdemes több irányból szájüregi felvételeket- kisröntgeneket- készíteni, amelyek torzításmentes 1:1 méretarányúak. Amennyiben ezen felvételek nem kellően informatívak, akkor egy úgynvezett CBCT felvételt ajánlott készíteni- Fogászatunkon lehetőség van rá-, amely felvétel 3 dimenzióban mutatja a vizsgálandó területet.

A duzzanat hátterében ciszta, fogágybetegség… is állhat.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk