A fogorvos válaszol

Góc

.

Tisztelt doktor úr!
Panaszaim jelenleg már nagyon összetettek,az izomfájdalomtól a szédülésig.Panaszaim februárban kezdődtek.Azóta szédelgek,állandó ájulásérzetem van,fájnak az izületeim,sokszor majd kiugrik a szívem.Eddig amit találtak,az egy kétoldali rostasejt gyulladás,arcüreggyulladás,ami elvileg mjnimális.A fülem folyton bedugul vagy zúg.A fejem vagy fáj vagy úgy érzem,mintha a halántékomtól a fejtetőmig folyadék lenne a bőröm alatt.A szemem folyton folyik.Gerincproblémáim vannak,de a gerincklinikán és a fülészeten is azt mondták fogászati góc okozhatja a bajokat.Tényleg nagyon rosszak a fogaim,de létezik,hogy fogászati góc ilyen borzalmas tüneteket okozhat?március óta 10 kg fogytam,alig van étvágyam.Nagyon gyenge vagyok.Válaszát előre is köszöszöm.Üdvözlettel:Zsuzsa

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A fogászati gócok által okozott tünetek leginkább ízületi fájdalom, foltos hajhullás, bőrtünetek (kiütés) és a szem különböző rétegeinek gyulladása. Az Ön által említett tünetek egy része ezeknek megfelel, másik része azonban véleményem szerint nem gócbetegségre utal. Azt tudni kell, hogy egy potenciálisan gócnak tekinthető elváltozásról akkor bizonyosodik be, hogy góc volt, ha a kezelését követően a góctünetek megszűnnek. Mindenesetre amennyiben felmerül, hogy fogászati góc lehet az Ön esetében, ennek/ezeknek a szanálása, megszűntetése mindenképp indokolt, de tudatában kell lenni, hogy nem feltétlenül fogja megoldani a panaszait. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk