A fogorvos válaszol

Góc

Kedves Doktor nő/Doktor úr

Előfordulhat e hogy egy gócos, gennyes fog kihúzása után a góc megmaradjon és továbbra is hajhullást okozzon ha a sebet nem tisztítják ki húzás után, a helye már begyógyúlt, röntgenen sem látszik gyulladás, antibiotikum szedése alatt a hajhullás megszűnik.
4 hónapja húzták.A hajhullás a húzás előtt egy héttel kezdődött amikor már gennyes volt.

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben a húzás helyéről készült CT felvételen (nem rtg felvétel! CT felvétel) nem látható semmilyen kóros képlet, úgy az előzőekben gócnak minősített, problémás fog már nem okozhat gondot. Ilyenkor érdemes máshol keresni a problémát.

Ha Ön rendelkezik gyökérkezelt fogakkal, érdemes azokról is CT felvételt készíteni. Sajnos sok helyen a mai napig pusztán rtg-ek alapján vizsgálják, van-e a páciensnek gócos foga. Sok esetben a rtg felvétel nem mutatja ki a gyökércsúcs körüli elváltozást. Erre 100% pontossággal csak a CT felvétel képes.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk