A fogorvos válaszol

Góc?

Tisztelt Fogorvos!

Az utóbbi hónapokban 7 darab betört radix lett eltávolítva a számból, mind a 7 bevolt gyulladva, gócos gyökér volt.
Azt szeretném kérdezni, hogy a friss röntgenen mit lát, már nincsen gócos rész a számban? Sajnos tegnap elfelejtettem erre rákérdezni, és a következő alkalom 2 hónap mulva lesz.
Feltöltöttem egy képmegosztó oldalra a panoráma röntgenről a képet:

View post on imgur.com

Köszönettel!
Jüzsef

Válasz

Kedves Kérdező!

Góckutatás alkalmával számos fogászati eltérés van, amit keresünk, és gócnak számít.

Nagyon fontos azt kiemelni, hogy önmagában egy panoráma felvétel megtekintése alapján nem tudunk válaszolni Önnek. Egyrészt Ön rendelkezik gyökérkezelt foggal ( bal lent 5-ös koronás fog ), ahol 100%ban pontosan megmondani, hogy van-e elváltozás a gyökércsúcson csak CT felvétel alapján tudjuk. Továbbá az alsó bölcsesség fogak mögött található tasakok is lehetnek fogászati gócok. Az alsó és felső front fogak területén pedig olyan nagy a felvétel torzítása, hogy még csak megközelítő véleményt sem tudunk mondani Önnek.

Egy góckutatás minden esetben együtt kell, hogy járjon egy alapos szájvizsgálattal, ugyanis parodontális tasakok is lehetnek gócok, amiket sok esetben egy panoráma felvétel elfed, illetve lehet olyan halott fog is a szájüregben, ahol a gyökércsúcson még nem alakult ki elváltozás, de a fogat már gócnak tekintjük.

Üdvözlettel:

Uniklinik

 

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk