A fogorvos válaszol

Gôc

Kedves Dr Úr!
Fogászati kezelés alatt àllok…
Volt több gócos fogam…
Diffúz hajhullàs miatt kezdtem a góc kutatàst… röviden leírnàm..
Marcius 6.-àn tàvolítottàk el az egyik ràgófogam ami oldolt ìnynèl genny ürürt màr 1 ève…
Marcius 26.àn bal fenti bölcsessèg fogam ami letört..
Àprilis 6.án ràgó fogam ami szintén rossz àllapotban volt..
Legutobb màjus 6.àn volt egy betört gyökèr lennt plusz fogkő leszedés…
Az orvosomtòl hiàba kèrdezem mert momdjuk igaza van ezeket mind rendbe kellett tenni… de mègis èrdekelne hogy azèrt màrcius 6.àn kezdődött a kezelés…mèg mindig hullik… ha a szervezet a gòc miatt ìgy reagàl… akkor hosszabb ideig is eltarthat a javulàs? Mert tudom hogy mindem hónapba volt beavatkozàs de azèrt màr eltelt 3 hónap…
Ez volt az utolsò mentsvàram mert màr tènyleg mindent vègigjàrtam gòc kutatàs soran
Nagyom köszönöm…

Válasz

Kedves Kérdező!

Alapvetően a góc témakör egy „nem egyértelmű” témakör.

Az Ön által leírt fogakat egyértelműen el kellett távolítani, ez nem kérdés. Fogászatilag a gócos területek megszüntetését követően kb. 1 évet szoktunk mondani, hogy a szervezet rendbe jöjjön. Amennyiben panszai továbbra is fennállnak, úgy további vizsgálatok szükségesek.

Diffúz hajhullás esetén a minket góckutatás céljából felkereső pácienseknek a következőket szoktuk javasolni:

  • fogászati CBCT készítése. Amennyiben góckutatást csak panoráma röntgen felvétel alapján végeztek, úgy előfordulhat, hogy vannak még gócos fogak a szájüregben, amiket a panoráma röntgenen nem látunk, ugyanis a rtg-felvétel alkalmatlan pontos diagnózis felállítására.
  • általános szűrővizsgálatok: diffúz hajhullást hormonális problémák is okozhatnak. Mindenképpen érdemes a háziorvosnál egy ilyen irányú kivizsgálást is elindítani. Ennek egyik javasolt eleme részünkről az inzulin rezisztencia vizsgálata (férfiaknál is!). Itt nagyon kell figyelni arra, hogy NE csak a vércukorszintet ellenőrizzék, hanem a mögöttes inzulin szintet is! Ezt általában egy cukorterheléses vizsgálattal szokták nézni.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk